אני צריך לנצל את הזמן שלי!  האם זאת האמת?
אופיר • 30 במאי 2018

איך האמונה במחשבה שלי על הזמן חונקת אותי ולא ממש תורמת "לניצול" הזמן שלי

i love lucy - Lucy Ricardo

עוד בוקר שגרתי בתחנת האוטובוס

מתחיל את הבוקר, יורד לתחנת האוטובוס, מציץ בלוח ורואה שיש לי עוד 6 דקות. עולה בי המחשבה: איך אני אנצל את הנסיעה הבוקר? להמשיך את הספר? לעשות חקירה? לעבוד על הפרויקט החדש. ואז הגרון שלי מתכווץ, אני מתחיל להילחץ. עולות בי תמונות של אנשים מהתחום שלי שמספרים על העשייה שלהם, הם מצליחנים, קמים בבוקר ועושים ריצה, הם מנצלים כל דקה פנויה מהיום שלהם לעשייה שמקדמת אותם, ואני? אני עומד בתחנה, עמוס במחשבות, גרון מכווץ ובעיקר מתמלא בלחץ.

עצרתי לרגע וניסיתי לחשוב, איזו אמונה אני מחזיק לגבי הזמן שלי? ואז הבנתי. אני מאמין שאני צריך לנצל את הזמן שלי. על פניו מה רע בלהאמין בזה? ברור שאני רוצה לנצל את הזמן שלי! אני לא יכול לחיות לנצח, עכשיו זה הזמן, עכשיו זה מה שיש, אם לא עכשיו אי מתי וכן הלאה..



מה קורה לי כשאני מאמין למחשבה

אבל מה קורה לי כשאני מאמין שאני צריך לנצל את הזמן שלי עכשיו? איך אני מגיב כשאני מאמין במחשבה: אני צריך לנצל את הזמן שלי? אני נהיה לחוץ, אני מרגיש מתח וכיווץ בגרון, עולות לי מחשבות על אנשים אחרים שמנצלים את הזמן שלהם, אני מרגיש אשמה על זה שאני לא מנצל אותו כמוהם. עולות לי מחשבות על העתיד: איך אני יכול לנצל את הזמן שלי עכשיו, מה כדאי לי לעשות, אני בחוסר אנרגיה ואנ מרגיש בלום וחסר מוטיבציה, אני בעסק של הזמן (שאלת העסקים לפי שיטת העבודה – בעסק של מי אתה, בעניינים של מי אתה כשאתה מאמין למחשבה: בעסק שלך, של האחר או של המציאות) אני גם רואה שהצרכים שלי באותו רגע הוא להרגיש מסופק, מימוש ותחושת ביטחון.

לחץ מדרבן עשייה! אני לא בטוח

האם זה מה שידרבן אותי "לנצל את הזמן שלי"? לא בטוח. אני כבר באוטובוס, עושה חקירה על המחשבה "אני צריך לנצל את הזמן שלי" ועולות בי מחשבות סותרות תוך כדי: אתה לא תחייה לנצח, ברור שאתה צריך לנצל את הזמן אחרת תצטער על זה כשתהיה בן 80 מריר וחסר אנרגיות. אבל אני ממשיך בתהליך. אני מגיע לשאלה הרביעית: מי תהיה בלי המחשבה "אני צריך לנצל את הזמן שלי" באותו הרגע? אני רואה שאני עומד בתחנה, מביט בזמנים, אני בלי המחשבה, מבחין במזג אוויר, רואה עננים, אין לי לחץ בגרון, אין לי מחשבות על העתיד, אני כאן, עומד, זז קצת, שוב עומד. לא מרגיש צורך לתכנן את הדבר הבא, אני משוחרר ונושם רגיל, אני בעסק שלי כרגע. אין לי צורך להתעסק ולחפש איך לנצל את הזמן שלי ואני מבין שהלחץ שנוצר מזה נתפס לפעמים בעצמו כעשייה כלשהי, לפחות אני עושה משהו עכשיו, אני נלחץ.


מה עם הצורך שלי בבטחון, סיפוק ומימוש?

האם הצרכים: להרגיש מסופק, מימוש ובטחון מקבלים מענה בלי המחשבה? אני רואה שבלי המחשבה אני ממש את הרגע במלואו, אין משהו אחר שאני צריך לעשות כרגע. תחושת בטחון מתקיימת ברגע הזה, אני יודע לאן אני הולך ומה אני עושה כרגע, לא עולות בי מחשבות מערערות ואני בוטח ברגע הזה.

ההיפוכים

- אני לא צריך לנצל את הזמן שלי

oכי אני כבר עושה את זה בכל רגע נתון, זה הניצול של הזמן

oכי כשאני מאמין שאני כן צריך, אני נלחץ ומשתתק

oהזמן הוא לא העסק שלי, הוא פשוט קורה.


- הזמן צריך לנצל אותי

oהזמן בתור מושג, לא באמת קיים בלי מי שחווה אותו ולכן הוא זה שצריך לנצל אותי כדי להתקיים בחוויה שלי.


- החשיבה שלי צריכה לנצל לאת הזמן

oהחשיבה על הזמן היא אמונה שזמן הוא משאב מוגבל וחייבים לנצל אותו מהר וכמה שיותר.

שיחת ייעוץ

ללא עלות

בשיחה ניצור מפה של מה שהכי חשוב לך לפתור ונגלה פתרונות אפשריים כדי להחזיר את הבטחון והוודאות לחיים.

שיחת ייעוץ ללא עלות

בשיחה ניצור מפה של מה שהכי חשוב לך לפתור ונגלה פתרונות אפשריים

כדי להחזיר את הבטחון והוודאות בחיים.

אולי יעניין אותך לקרוא

מאת אופיר ברנשטם 16 באפריל 2025
מסע אישי ומקצועי מהתמודדות עם רגשות קשים דרך ACT, קבלה ופלייבק. איך תיאטרון פלייבק הפך לכלי טיפולי שמאפשר לגעת, להבין ולשחרר כאב. על בריחה, משמעות, והיכולת להתרפא כשאנחנו משנים את נקודת המבט.
מאת אופיר ברנשטם 27 בדצמבר 2024
כיצד להתמודד עם תגובות תקיפה, בריחה וקיפאון במצבי קושי? גלו כיצד המוח שלנו מגיב לאיומים פנימיים וכיצד דפוסים כמו ביקורת עצמית, הימנעות ורומינציות משפיעים עלינו. במאמר תלמדו על גישות טיפוליות מבוססות מחקר, כמו ACT (טיפול בקבלה ומחויבות) וטיפול ממוקד חמלה (CFT), שיעזרו לכם לשנות את התגובה האוטומטית של המוח, לטפח חמלה עצמית וליצור חיים עם יותר משמעות ורוגע. התחילו לשפר את ההתמודדות שלכם עם קשיים ולבנות חוסן נפשי כבר עכשיו.
שתי דמויות קופצות על רקע השקיעה
מאת אופיר ברנשטם 5 בדצמבר 2024
מחקר חדש מראה את הקשר בין מציאת ייעוד בחיים לבין חיים ארוכים יותר. המאמר הזה מביא מידע על המחקר ומציע דרך למצוא את הייעוד בעזרת מדריך קצר